FILM

International Film Festival Rotterdam

Op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van 22 januari t/m 1 februari wordt veel aandacht besteed aan het werk van de Franse regisseur Jean-Claude Brisseau, de Canadees Guy Maddin en de Indiër Girish Kasaravalli. Voor het eerst is er op deze, 32ste, editie ook een `artist in focus'. De Franse beeldend kunstenaar Dominique Gonzales-Foerster zal onder meer in Museum Boymans Van Beuningen een aantal zalen inrichten.

Belangrijk onderdeel van het festival is de VPRO Tigers Awards Competitie, waarin veertien eerste of tweede films strijden om drie prijzen. Een ander vast onderdeel vormt de vertoning van films die gemaakt zijn met steun van het naar de oprichter van het festival genoemde Hubert Bals Fonds.

Speciale bijprogramma's zijn dit jaar `Cinema Regained', een programma met documentaires over films, en `Tracking Tomorrow', waarin films van en over aboriginals in Australië zijn samengebracht.

Het IFFR is niet alleen in de Rotterdamse bioscopen, maar ook in Rotterdamse kunstinstellingen te zien zoals in Witte de With, het Fotomuseum, het Architectuurmuseum en TENT en V2.

Elke dag is er ook een debat in de Rotterdamse Schouwburg en De Late Show (22u), gepresenteerd door Wilfried de Jong.

In Groningen (30 jan.-2 febr) en Maastricht (1 febr) is een keuze uit de films van het festival te zien.

De centrale kassa bevindt zich in De Doelen. Reserveren kan ook via 010-8909000 of www.filmfestivalrotterdam.com.