ChristenUnie teleurgesteld over verlies van zetel

De teleurstelling bij de ChristenUnie was gisteravond groot toen bleek dat dat partij slechts drie zetels zou krijgen, één minder dan voor de verkiezingen. ,,Dit is zeer teleurstellend. Het lijkt erop dat de machtsstrijd tussen CDA en PvdA een zeer groot effect heeft gehad, waardoor een deel van onze kiezers naar het CDA is gegaan'', zei lijsttrekker André Rouvoet. De ChristenUnie, ontstaan door een fusie tussen de RPF en het GPV, verloor bij de verkiezingen in mei ook al een zetel. Kamerlid Leen van Dijke, de nummer drie op de lijst, is scherper in zijn analyse: ,,Het stelt me erg teleur dat christenen zo bevangen zijn geraakt door de machtsvraag'', aldus Van Dijke, die zei dat hij de kans groot acht dat de zittende coalitie opnieuw een regering zal vormen.