SIOD doet inval bij uitzendbureau voor illegalen

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft gisteren bij een uitzendbureau doorzoekingen gehouden op vijf adressen in diverse plaatsen in het land. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt. De SIOD verdenkt het uitzendbureau ervan een honderdtal illegalen uit te lenen aan bouw- en slachtbedrijven. Daarbij wordt vermoedelijk gewerkt met vervalste identiteitsbewijzen. Naast een omvangrijke administratie is een groot aantal digitale bestanden in beslag genomen. De SIOD verwacht met de inbeslaggenomen administratie op korte termijn verdachten aan te houden. Door de werkwijze van het uitzendbureau, dat vooral in Gelderland werkzaam is, werd de overheid voor minimaal 1 miljoen euro benadeeld. Bij de actie waren zestig SIOD-medewerkers betrokken. De SIOD is een onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De opsporingsdienst is vorig jaar opgericht om de opsporing van fraude op het gebied van sociale zekerheid te intensiveren.