Osbourne-dochter jeugdig charmant

Kelly Osbourne gaf haar tweede optreden ooit, en koos daarvoor de Melkweg in Amsterdam. Daar bleek dat de jongste dochter van Ozzy als zangeres nog niet veel te bieden heeft maar wel over de nodige achttienjarige charme beschikt. Kelly Osbourne profiteert van de aandacht die de tv-serie rond haar chaotische familie oplevert. Zo werd ze van de ene op de andere dag tot `popster' uitgeroepen, slechts op basis van haar afgelopen zomer verschenen cover van Madonna's Papa Don't Preach.

Kelly's repertoire, door anderen geschreven, past in de stroming van neo-punkgroepen die op dit moment in Amerika populair is, zoals Blink 182 en Good Charlotte. Osbourne zingt punky liedjes zonder vertoon, begeleid door vier als punks vermomde studio-muzikanten. Ook de bijna uitverkochte Max was gevuld met hanenkammen en spijkerarmbanden.

In drie kwartier speelde Osbourne de liedjes van haar binnenkort te verschijnen debuut-cd Shut Up!. Live zong ze soms opvallend vals. Zo deed haar stem op de beste momenten denken aan Courtney Love, op de mindere aan Kim Wilde.

Haar presentatie was aangenaam ongekunsteld. In zwart T-shirt en zwarte broek deed Osbourne haar best boven de krassende gitaren uit te komen. In het begin probeerde ze nog wat vamp-poses, als van Madonna in haar beginjaren. Maar toen goot ze een fles water over haar kleding en haar kapsel, om zich vervolgens als een hond uit te schudden. Ze stortte zich in het publiek, droeg een nummer op aan masturbatie (Too Much Of You) en trok een overtuigende pruillip. De punkette won het moeiteloos van het disco-meisje. Kelly Osbourne is zeker ontwapenend. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze per se zangeres moet worden. Ze zou met evenveel overtuiging een work out-video kunnen presenteren, of een talkshow.

Concert: Kelly Osbourne. Gehoord: 21/1 Melkweg/Max, Amsterdam.

    • Hester Carvalho