Madrid officieel kandidaat voor Spelen van 2012

Madrid is in Spanje gekozen als kandidaat voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2012. Het nationale olympisch comité maakte gisteren de de uitslag van de stemming onder de leden bekend. Hoofdstad Madrid kreeg 157 stemmen, tegenkandidiaat Sevilla 103. De Zuid-Spaanse stad greep ook al naast de Spelen van 2004 (die aan Athene werden toegewezen) en die van 2008 (Peking). Madrid kreeg de voorkeur door de betere infrastructuur en de aanwezigheid van meer en betere stadions. Voor de spelen van 2012 hebben zich tot dusver vier nationale comités gemeld: de Verenigde Staten (New York), Rusland (Moskou), Spanje (Madrid) en Duitsland (Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Leipzig of Stuttgart). Het Internationaal Olympisch Comité neemt in 2005 een beslissing.