Boarder sterft in sneeuw

De viervoudig wereldkampioen snowboarden Craig Kelly is maandag in de buurt van de Canadese stad Revelstoke overleden. De 36-jarige Amerikaan was een van de zeven dodelijke slachtoffers die door een lawine werden getroffen. Kelly was actief als gids voor twee groepen die in de Canadian Rockies aan het zogenoemde heli-skiën waren. Acht anderen wisten wel levend onder de sneeuw vandaan te komen. Kelly was in de jaren tachtig een van de pioneers in het snowboarden. Hij veroverde vier wereldtitels en werd drie keer kampioen van de Verenigde Staten. Kelly ook wel de Godfather of Freeriding genoemd was vijftien jaar als professional actief in de sport. Hij laat een vrouw en een dochter achter.

,,Kelly is voor mijn vrienden en mij altijd als een mentor geweest'', sprak de Noorse professionele snowboarder Terje Haakonsen. ,,Niet alleen voor zijn prestaties, maar ook voor wat betreft zijn manier van leven en zijn liefde voor de bergen.'' Haakonson heeft Kelly in het verleden de beste snowboarder aller tijden genoemd.