The Sights

Een van de allerleukste bandjes uit Detroit is The Sights, maar omdat ze niet in de scene van de White Stripes zitten laat de distributie van hun tweede album Got What We Want op zich wachten. Dan toch maar een importexemplaar besproken, voor er weer iets fraais onopgemerkt blijft als gevolg van promotieproblemen, zoals onlangs nog The Hunches overkwam.

The Sights zijn ooit begonnen in de beste traditie van de high school band, en het verrukkelijke is dat deze romantische leerschool in het groepsgeluid terug te vinden is.

Duidelijk beïnvloed door de rauwe Britse popmuziek die op het snijvlak van de jaren zestig en zeventig gemaakt werd, weten The Sights een opwinding te veroorzaken die zowel de hoogbejaarde liefhebber als de jonge garagerockfanaat intens gelukkig moet stemmen.

Dat komt dan natuurlijk vooral door de geweldige liedjes. Dit is niet zomaar een retrokunstje, dit is bevlogen componeren vanuit een doorleefd muzikaal ideaal. Wist de Engelse band The Coral al raad met een uitgekiend popidioom maar misten ze nog de ervaring om nummers voor de eeuwigheid te schrijven, de Detroitse Sights hebben met Got What We Want een klassieker gemaakt waarop oude tradities worden gehuldigd én verrijkt.

The Sights, Got What We Want, Fall Of Rome Records, FOR 1007

    • Nanne Tepper