Televisie en Radio Voorkeur

VERKIEZINGEN

Jeugdjournaal lijsttrekkersdebat. De kinderen van basisscholen uit Utrecht en Rotterdam kiezen uit dit debat met de lijsttrekkers van CDA, VVD, PvdA en SP de winnaar. De winnaar moet in staat zijn om zaken als asielzoekers en milieu makkelijk uit te leggen. Ned.3. 18.50-19.30u.

Dit was het nieuws. Jan Marijnissen (SP) en Lousewies van der Laan (D66) versterken het presentatieteam van dit licht satirisch programma. Ned.2, 20.30-21.00u.

Netwerk. Reportage met de hoogte- en dieptepunten van de voorbije campagne. Ned.1, 20.32-21.03u.

Lijsttrekkersdebat. Laatste televisiedebat van de lijsttrekkers van CDA, VVD, LPF, PvdA, GroenLinks en SP voor de verkiezingen van morgen. Het debat draait om de economie, integratie van nieuwkomers en de geloofwaardigheid van de politiek. Ook komt de vraag op tafel welke coalitiemogelijkheden de verschillende lijsttrekkers zoal zien. Ned.2, 21.00-22.35u.

Het elfde uur. Lijsttrekker André Rouvoet (ChristenUnie) en een communicatiedeskundige geven commentaar op het verkiezingsdebat. Ned.1, 21.53-22.40u.

Nederland kiest. Terugblik op de campagnes, een analyse van het lijsttrekkersdebat en een laatste peiling over de verdeling van de Kamerzetels. Ned.3, 22.20-22.45u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn Thom de Graaf (D66) en de stand-up comedian Jörgen Raymann. RTL4, 22.30-23.30u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden. Terugblik op de winter van 1962-1963, vooral bekend van de barre Elfstedentocht, gewonnen door Reinier Paping. Maar er was meer. Bijvoorbeeld de verdrinkingsdoden in het Groningse Hellum. Ned.3, 20.28-21.03u.

Shadow moves - The homecoming of Regilio Tuur. Zie tv-vooraf. Ned.2, 22.50-23.47u.

Factor: Een linkse directe. Terwijl de SP lijkt af te stevenen op een historische verkiezingsoverwinning, wringen andere partijen zich in alle bochten om de geloofwaardigheid van de partij te ondermijnen. Partijleider Marijnissen tracht alle beschuldigingen te pareren. Ned.1, 23.20-23.43u.

Naar de brugklas. Eerste aflevering van een nieuwe reeks van twintig afleveringen van deze kindertalkshow. In deze aflevering gaat het over de overgang van groep 8 naar de brugklas, een van de eerste grote stappen in het leven van een kind. Morgen, Ned.3, 16.40-16.55u.

AMUSEMENT & KUNST

R.A.M.: De kunst van het kiezen. Prognoses, commentaren en visies over het cultuurbeleid met o.a. demissionair staatssecretaris Cees van Leeuwen en de voormalige kunstbestuurders Rick van der Ploeg, Aad Nuis en Hedy d'Ancona. Ned.3, 21.03-22.00u.

Freek de Jonge: De stemming. Verkiezingsconference van Freek de Jonge. Ned.3, 22.45-0.07u.

FILM

Gang Related (Jim Kouf, 1997, VS). Tweederangs politiethriller met Tupac Shakur (laatste rol) en James Belushi als corrupte agenten in de nesten. RTL5, 20.30-22.35u., met reclame.

Gladiator (Rowdy Herrington, 1992, VS). Goed gemaakte genre-film van de lopende band. Zoon James Marshall van drankzuchtige John Heard levert zich uit aan louche bokspromotor Brian Dennehy en neemt het tenslotte op tegen slechte zwarten en corrupte blanken. V8, 20.30-22.20u.

Wild Wild West (Barry Sonnenfeld, 1999, VS). Kenneth Branagh is een beenloze schurk en Will Smith en Kevin Kline zijn de detectives in even grootschalig als infantiel westernspektakel. SBS6, 20.30-22.20u., met reclame.

. The Day of the Jackal (Fred Zinnemann, 1973, Eng.). Spannende thriller van vakman Zinnemann naar bestseller van Frederick Forsythe. Door Franse generaals ingehuurde Edward Fox prepareert zorgvuldig moord op Charles de Gaulle. BBC1, 0.35-2.00u.

RADIO

Kunststof. Oud-directeur van de Weekbladpers (Vrij Nederland, Opzij, Psychologie Magazine) Hans Vervoort vertelt over zijn verhalenbundel Geluk is voor de dommen. Sinds hij in de vut zit kan hij zich volledig op het schrijven concentreren. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Literair variété met verhalen van Thomas Verbogt, Gerrit Kolthoff, Hans Vervoort en Arjen Duinker. Na elven een reportage over de explosieve politieke en sociale situatie in een ontwricht Venezuela. 747AM, 22.02-24.00u.

Vragen om moeilijkheden. De voormalige politici Marnix van Rij (CDA), Bram Peper (PvdA) en Robin Linschoten becommentariëren het verkiezingsdebat. Business Nieuws Radio, 23.02-24.00u.