Subsidies voor internationaal cultuurbeleid

Acht culturele organisaties in Nederland krijgen 1,6 miljoen euro uit het HGIS-budget; subsidies ter ondersteuning van het internationale cultuurbeleid. Dat hebben de demissionaire staatssecretarissen Van Leeuwen (Cultuur) en Nicolaï (Europese Zaken) besloten. De stichting Gaudeamus en Muziekgroep Nederland krijgen 600.000 euro voor promotie van Nederlandse moderne muziek in het buitenland. De vereniging Virtueel Platform krijgt ruim 131.000 euro voor de manifestatie E-Culture Fair voor nieuwe media. Naturalis in Leiden ontvangt 110.000 euro voor de reizende tentoonstelling Fatal Attraction. Dansgroep NDT II krijgt ruim 143.000 euro voor een tournee door de Verenigde Staten. Het Nederlands Instituut voor Fotografie krijgt 22.853 euro voor de Foto Biënnale Rotterdam.