Politiek geweld eist leven in Venezuela

Bij een botsing tussen voor- en tegenstanders van de Venezolaanse president Hugo Chávez in de plaats Charallave, 50 km ten zuiden van de hoofdstad Caracas, is gisteren één man gedood en zijn zeker 35 gewonden gevallen. Dat gebeurde op het moment dat Jimmy Carter, Nobelprijswinnaar voor de Vrede en ex-president van de VS, probeerde het overleg tussen Chávez en de oppositie nieuw leven in te blazen. Chávez had in het weekend gedreigd te stoppen met het overleg. In Washington komen vrijdag de ministers van Buitenlandse Zaken bijeen van zes landen die zich `de vrienden van Venezuela' noemen. Brazilië, Chili, Mexico, Spanje, Portugal en de Verenigde Staten vinden dat er een eind moet komen aan de nationale staking die Venezuela al zeven weken verlamt en de internationale olieprijs opdrijft.