Pleidooi voor referendum over steun Groningen

In de stad Groningen moet gelijktijdig met de verkiezingen voor de provinciale staten op 11 maart een referendum plaatsvinden over de bouw van Euroborg, het nieuwe stadion van FC Groningen. Dit vindt de Stadspartij, die van mening is dat de Groningers zich moeten kunnen uitspreken over de financiële verplichtingen die de stad aangaat als Euroborg wordt gebouwd. Het college wil 15,45 miljoen euro beschikbaar stellen voor de bouw en inrichting van het nieuwe stadion in het Europapark, dat in totaal 45 miljoen euro kost. In de vraagstelling van de volksraadpleging moet ook een ,,nuloptie'' voorkomen: niet aan de bouw beginnen tot de financiële positie van FC Groningen is verbeterd, oordeelt de Stadspartij. Die vindt een opknapbeurt van het huidige Oosterparkstadion ook een optie. Vanavond vergadert de raadscommissie sport over het voorstel van het college van B. en W.