Dierproeven

In NRC Handelsblad van 16 januari las ik dat het testen van cosmetica op dieren vanaf 2009 verboden is. Op zich goed nieuws. Maar dit verbod treedt pas in werking als er voldoende alternatieven voor dierproeven zijn. Dit betekent dat er hard getrokken moet worden aan de ontwikkeling en in gebruik name van alternatieven. Maar wie gaat hiervoor zorgen? De overheid zal wijzen op de verantwoordelijkheid van de cosmeticaproducenten. Zij zullen de bal echter terugspelen naar de overheid die met onderzoeksgelden moeten komen. In Europa zullen nog duizenden dieren sterven voor een uiterst discutabel doel. Ook al zijn er 8.000 ingrediënten veilig bevonden. Hiermee kunnen zonder nieuwe dierproeven uitstekende make-up, parfum, babyproducten en shampoo gemaakt worden.

    • Vereniging Proefdiervrij
    • Aron de Vries