`CDA overdrijft schuld'

Het CDA speelt de betekenis van de staatsschuld veel te hoog op. ,,De staatsschuld is niets anders dan een schuld van de ene Nederlander aan de ander. Waarom maken we daar nu zo'n probleem van?''

Dat zegt J. Andriessen, voormalig CDA-minister van Economische Zaken, hoogleraar economie en werkgeversvoorzitter, aan de vooravond van de verkiezingen over de financiële plannen van zijn partij.

,,Ik weet nog wel honderd, zelfs tweehonderd onderwerpen waar ik dat geld liever aan zou uitgeven. Het is belangrijk dat je met de keuze van je investeringen op de toekomst let. Soms is dat minstens zo zinnig als aflossing''.

Na een carrière van meer dan veertig jaar in de wetenschap, openbaar bestuur en bedrijfsleven is Andriessen nu actief in de internet-sector. Investeren in de toekomst, zoals met de aanleg van een glasvezelnet, is volgens Andriessen belangrijker dan aflossing van de staatsschuld.

De CDA'er Andriessen toont zich kritisch over het huidige niveau van lijsttrekkers. ,,Zo'n Balkenende, die is professor aan de Vrije Universiteit. Dat zijn er zoveel. En Zalm? Die heeft alleen een ambtelijke carrière gehad, die heeft nog nooit in het bedrijfsleven gewerkt.''

ANDRIESSEN: pagina 14