Breda drie uur zonder stroom

Een deel van Breda heeft gisteren drie uur zonder stroom gezeten door brand in een transformatorhuis van energiebedrijf Essent. De storing trof tegen 15.00 uur het grootste deel van de binnenstad en de wijken Boeimeer, Ginneken en Zandberg. Rond 18.15 uur was de stroomvoorziening weer hersteld, meldt een woordvoerder van Essent.

Een groot aantal huishoudens, winkels en kantoren had last van de stroomstoring. In de getroffen wijken was ook geen telefoonverkeer mogelijk. De verkeerslichten op de binnenring van Breda deden het niet.

Veel winkeliers in de binnenstad sloten hun winkels. Alleen winkels met elektrisch bediende rolluiken bleven noodgedwongen open, personeel bleef de winkels bewaken. De politie stuurde circa vijftig agenten het stadscentrum in om de winkeliers bij te staan.

Volgens een politiewoordvoerder is er ,,niets vervelends'' gebeurd. ,,De storing zorgde voor vertraging van het verkeer. Maar het ging redelijk goed. Iedereen zit tenslotte met hetzelfde probleem''. Het tijdelijke crisisteam van politie, brandweer en de gemeente kon om 19.00 uur weer ontbonden worden.

Volgens de woordvoerder van Essent is in het transformatorhuis aan de Etnastraat een eindsluiting ontploft. Het transformatorhuis is tevens een knooppunt dat zorgt voor de vertakkingen van het elektriciteitsnet naar verschillende wijken. Naar de oorzaak van de brand wordt nog gezocht.