Thorpe neemt op 200 meter vrij revanche op VdH

De Australische zwemmer Ian Thorpe heeft zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden revanche genomen voor zijn nederlaag op vrijdag tegen Pieter van den Hoogenband.

Hij was de snelste op de 200 meter vrije slag. Vrijdag was 'VDH' nog winnaar op de 100 meter. Thorpe tikte aan na 1 minuut en 41,86 seconden, driekwart seconde boven zijn wereldrecord. Van den Hoogenband tikte na 1.43,16 aan. Daarmee bleef de olympische kampioen op deze afstand zeventiende verwijderd van zijn Europese toptijd van ruim een jaar geleden. Klaas Erik Zwering werd winnaar op de 200 meter rug. Hij won in 1.54,96 en bleef daarmee de Kroaat Gordan Kozulj en de Chinees Ou Yang Kun Peng duidelijk voor. Zwering bleef minder dan een halve seconde verwijderd van zijn Nederlandse record, dat hij eind vorig jaar in Melbourne op 1.54,52 bracht. Joris Keizer behaalde op de 100 meter vlinder brons. Hij bleef net niet binnen de 52 seconden: 52,03. De Nederlandse recordhouder (51,77) moest de Rus Igor Martsjenko en de Brit James Hickman voor zich dulden.