Now & Wow en Van Nelle praten verder

De Rotterdamse rechter heeft de directie van Van Nelle vrijdag verplicht om de onderhandelingen met danceclub Now & Wow over een verhuizing van de club naar het fabriekscomplex spoedig te hervatten.

Binnen een paar dagen zal een gesprek plaatsvinden, aldus een woordvoerster van Now & Wow. Vorige week leek Now & Wow te zullen verhuizen naar een monumentale graansilo in de wijk Charlois. Het gebouw was volgens de club-eigenaren in alle opzichten perfect. Bovendien werd hun komst toegejuichd door de voorzitter van de deelgemeenteraad die de silo in zijn bezit heeft.

Het Van Nelle-gebouw heeft echter toch de voorkeur, vooral omdat er al grote investeringen in zijn gedaan, aldus mede-eigenaar van Now & Wow, Ted Langenbach. ,,De programmering voor de eerste maanden was al rond en er was al nieuw personeel aangetrokken''.

Van Nelle en Now & Wow sloten een half jaar geleden een concept-huurovereenkomst, waarin stond dat de club vanaf maart een onderkomen in de fabriek zou krijgen. Bierbrouwerij Interbrew zou de exploitant worden en had daar al 300.000 euro voor betaald aan Van Nelle. Van Nelle brak de onderhandelingen echter in december af omdat Now & Wow onredelijke eisen zou stellen. Maar volgens Now & Wow-eigenaar Ted Langenbach wilde Van Nelle de fabriekszaal liever zelf verhuren. ,,Ze hadden buiten ons weten een evenement gepland in maart, terwijl wij er dan al in zouden zitten. Dat bewijst dat ze hun eigen agenda hadden.'' Volgens een woordvoerder van Van Nelle gaat het echter om een eenmalig evenement waar Now & Wow geen hinder van ondervindt.

Het huurcontract voor Now & Wows huidige onderkomen, het pakhuis Sint Jobsveem in Rotterdam-West, liep op 1 januari af. De club moet verhuizen vanwege het bestemmingsplan waarin de locatie gereserveerd is voor nieuwbouw. Toch denkt Now & Wow daar te kunnen blijven tot een nieuw onderkomen vaststaat. De bouw is namelijk uitgesteld.