Opinie

    • Youp van ’t Hek

Manager

Wie mijn nieuwe manager is? Sjakie Swart natuurlijk. Hij is namens mij samen met Lerby in onderhandeling met de VARA en zij eisen voorlopig twee keer het bruto jaarinkomen van Jack Spijkerman. Wat Jack verdient? Veel! Hoeveel? Veel te veel. We weten het tot op het dubbeltje nauwkeurig omdat Sjaak & Søren ook de belangen van Jack behartigen. Nu alleen maar hopen dat er bij de VARA geen Arie van Eijden rondloopt.

Wat is voetbal toch lekker ordinair en wat maken types als Arie van Eijden het de columnisten toch gemakkelijk om hun wekelijkse werk te doen. De directeur is bezig met het openbreken van een contract van één van Europa's grootste talenten, de vraag en het aanbod liggen een beetje ver uit elkaar en wat denkt Arie? Volgende week heb ik mijn nieuwjaarsspeech en daarin ga ik de salariseisen van de engel Rafael voor de voltallige voetbalpers eens eventjes lekker aan de orde stellen. Dan ben je een grote denker. Dan denk je echt in het belang van de voetbalclub.

Van der Vaart is op dit moment samen met Ruud van Nistelrooy Nederlands beste voetballer, het hele land hangt aan zijn voeten, de opvolger van Louis van Gaal heeft alvast naar de prijs en voorwaarden geïnformeerd, AS Roma wil hem als vervanger van Batistuta, Real Madrid wil hem gewoon voor de gezelligheid op de bank, Arsenal aast, Inter wil, Manchester belt en wat zeggen zijn zaakwaarnemers? Hij wil twee keer zoveel als die mislukte Machlas! Redelijke eis, lijkt mij.

Ik zou als ik Arie was De Bank bellen en zeggen dat er een klein probleempje is dat even opgelost moet worden. Maar doet hij? Hij gaat niet lekken naar de pers, maar zet de sluis wagenwijd open. Zeeland 1953! Kunnen mislukte directeuren ook getransfereerd worden? Nee? Zet hem dan maar een tijdje op de tribune. Hup Rafael: pak ze!

    • Youp van ’t Hek