Kandidaatstelling Cohen 2

De reacties van verschillende lijsttrekkers op de kandidatuur van Cohen maakt hen het eventueel toekomstige minister-presidentschap onwaardig.

Met gespeelde bezorgdheid over het landsbelang proberen ze in hun kritiek zoveel mogelijk de woorden `Paars', `achterkamertjespolitiek' of `regentesk' te lanceren. Daarmee hanteren ze schijnheilig de Fortuynistische-kritiek die hen een halfjaar geleden nog zelf ten deel viel. Niemand die eerlijk durft te zeggen dat Cohen het als burgemeester in elk geval goed doet. Een politicus met zelfvertrouwen had een sterke opponent allereerst verwelkomd en vervolgens de aanval op de ideeën van zijn partij voortgezet. Het lijkt een reactie van hen die een sterkere persoonlijkheid dan zichzelf de arena zien betreden. Tot op heden stemde ik nooit PvdA, nu wel.

    • G. Schoenmaker