Hattrick Henry, heibel Bergkamp

De Franse voetballer Thierry Henry heeft gisteren in de Engelse competitie voor Arsenal weer een hattrick gescoord, nu tegen West ham United. De `Gunners' wonnen met 3-1 en blijven lijstaanvoerder met vijf punten voorsprong op Manchester United.

De Engelse voetbalbond FA stelt mogelijk voor de tweede keer in korte tijd aan de hand van videobeelden een onderzoek in naar het gedrag van Dennis Bergkamp. De Nederlandse aanvaller van Arsenal zou een ,,elleboog'' aan Lee Bowyer van West Ham hebben uitgedeeld.

Bergkamp beging de vermeende overtreding bij zijn voorbereidende actie op het tweede doelpunt van Henry. Het was volgens de 33-jarige vedette een ongelukje. ,,Ik draaide me om en raakte de tegenstander. Heel vervelend, maar ik kon er niets aan doen.'' Vorige maand nog kreeg Bergkamp een boete van ongeveer 8000 euro nadat uit tv-opnamens was gebleken dat hij bovenop Blackburns verdediger Nils-Eric Johansson was gaan staan. Een doelpunt van Diego Forlan bezorgde Manchester United zaterdag in de slotseconden van de blessuretijd een 2-1 winst op Chelsea. Na elf wedstrijden zonder zege versloeg Liverpool zaterdagavond Southampton met 1-0.