Wereldomroep op tilt

Plannen voor bezuinigingen en een koerswijziging bij Radio Nederland Wereldomroep zorgen voor onrust bij de omroep. De vakbonden NVJ en CNV en de Ondernemingsraad van de Wereldomroep vinden de plannen ,,onaanvaardbaar''.

Eerder deze week maakte de directie bekend dat er vanaf eind oktober dit jaar minder Nederlandstalige uitzendingen komen, en er meer zal worden `geleend' van Radio 1. De directie wil programma's en projecten laten financieren door universiteiten, ministeries en organisaties als Holland Film Promotion en Toerisme Recreatie Nederland.

Bertus Hendriks, voorzitter van de Programmastatuutcommissie: ,, Meer samenwerken met sponsors dan we nu al doen maakt ons kwetsbaar, dat riekt naar de Centrale Radio voor Handelsbevordering.'' Volgende week praat de directie met de redactie.