Verbod R&B-avond

Discotheek The Nighttrain in Middelburg mag voorlopig geen R&B-avonden meer organiseren. Burgemeester K. Schouwenaar van Middelburg heeft daarop een verbod uitgevaardigd. Aanleiding voor het verbod was een incident op 22 december 2002 waarbij een 20-jarige bezoeker bij de ingang werd neergeschoten. R&B is erg populair onder met name Surinamers en Antillianen. In het actualiteitenprogramma Netwerk zei Schouwenaar donderdag dat hij maar één belang heeft en dat is te zorgen voor de veiligheid.

Tegenover NRC Handelsblad verklaart Schouwenaar dat de politie hem heeft gewaarschuwd voor een groep die speciaal op de thema-avonden in The Nighttrain afkomen en die vuurwapengevaarlijk zou zijn. De kans op herhaling zou niet uitgesloten zijn, had de politie hem gemeld. De 34-jarige man uit Zoetermeer die deze week in verband met het incident is aangehouden, zou ook uit deze groep afkomstig zijn.

Andere discotheken mogen gewoon R&B programmeren zegt Schouwenaar, tenzij zich daar ook een incident zou voordoen. ,,Je moet het van geval tot geval bekijken, dat heeft niets met de muzieksoort te maken.''