The Immortal Lee County Killers II

The Immortal Lee County Killers spelen de `essential fucked up blues' zo verwoestend en virtuoos dat de baas van het ruige blueslabel Fat Possum er schele koppijn van zou krijgen en The White Stripes er beteuterd van zouden raken. Het duo uit Lee County, Alabama, koos deze obstinate genre-aanduiding dan ook terecht als titel voor hun eerste album.

Op hun tweede plaat, Love is a charm of powerful trouble, blijkt drummer Doug Sherrard alweer vervangen door een andere vriend van zanger/gitarist Chetley Weise. Maakt dat wat uit? Jawel, want niet enkel is de plaat serieuzer van opzet, ook blijkt J.R.R. Tokien een betere slagwerker als het gaat om het `drummen van baslijnen' – erfenis uit de Beefheartschool. Ondertussen is Weise zelf nog even bezeten als altijd. Zijn gitaarstijl werd al eens perfect omschreven als `Sonny Sharrock on Strychnine' en zijn stem moet wel gezegend zijn door de duivel, zo bezeten zingt de man naar de maan. Ze spelen de 23e in het Groningse Vera en de 24e in Moira te Utrecht. Oordopjes verboden.

The Immortal Lee County Killers II, Love is a charm of powerful trouble; Estrus/Evil Bitch 666, ES1285D ****

    • Nanne Tepper