`Terroristen' blijven vastzitten

Twee vermeende terroristen blijven in voorlopige hechtenis. De raadkamer van het gerechtshof in Den Haag heeft dat gisteren in hoger beroep besloten. Het hof verklaarde het verzoek van een van de verdachten niet-ontvankelijk en heeft het beroep van de ander afgewezen. De twee maken deel uit van een groep van zes die eind augustus op verschillende plaatsen in Nederland waren aangehouden. Zij worden ervan verdacht zich bezig te hebben gehouden met terroristische activiteiten. De advocate van de verdachten verzocht gisteren opnieuw om hun vrijlating. Zij deed dat eind december ook al bij de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam. Toen verwees zij naar een vonnis die de rechtbank in Rotterdam op 18 december in een andere zaak deed, waarbij vier vermeende terroristen werden vrijgesproken.