Politie test nieuwe flitsapparatuur

De politiekorpsen van Drenthe en Brabant testen sinds kort een nieuw wapen in de strijd tegen hardrijders, de OptoSpeed. Dat heeft een woordvoerder van het openbaar ministerie in Soesterberg gisteren gezegd. De snelheid wordt door dit nieuwe systeem vastgesteld door middel van het onderbreken van een lichtbundel. De onderbreking wordt vastgelegd door drie sensoren, die op korte afstand van elkaar in een kast zitten. De tijd dat de lichtbundel wordt onderbroken door een langsrijdende auto wordt omgezet in kilometers per uur. Voordeel van de nieuwe methode is dat de metingen niet worden verklikt door radardetectoren. De verboden lasershields kunnen niet voorkomen dat hardrijders toch op de bon gaan. Ook op bochtige weggedeelten kan er mee worden gecontroleerd. Dat is met de huidige laser- en radarapparatuur niet mogelijk.