Ookjij.nl vertelt het eenvoudig

Om ook verstandelijk gehandicapten aan te zetten een stem uit te brengen bij de Tweede-Kamerverkiezingen, is speciaal voor hen een verkiezingswebsite gelanceerd. Dat heeft ookjij.nl, een stichting die internet toegankelijk wil maken voor mensen met een verstandelijke beperking, gisteren gemeld.

De site ookjij.nl geeft onder de noemer `Ookjij kan meebeslissen' informatie over de verschillende partijen. De site toont per partij onder meer het logo, een foto van de lijsttrekker en tekst. Omdat veel mensen met een verstandelijke beperking niet of nauwelijks kunnen lezen, worden alle teksten ondersteund door geluid.

Volgens M. van der Eijnden van Ookjij.nl is het voor verstandelijk gehandicapten ondoenlijk relatief eenvoudige informatie over de politieke partijen te krijgen. ,,Daarom maken wij op de site met simpele teksten duidelijk waar een partij voor staat.'' De informatie gaat ook in op partijstandpunten waarvan de doelgroep zelf heeft aangegeven die belangrijk te vinden: het gehandicaptenbeleid en natuur en milieu. Van der Eijnden: ,,Met name wat oudere gehandicapten vinden het erg belangrijk om te stemmen.''