Indonesië tekent bezwaar aan

De Indonesische regering heeft haar scherpe afkeuring uitgesproken over nieuwe maatregelen in de Verenigde Staten die Indonesische staatsburgers op bezoek in de VS verplichtten tot het afgeven van vingerafdrukken en speciale registratie bij de Immigratie- en naturalisatiedienst. Sinds de aanslagen van 11 september heeft Washington bezoekende staatsburgers uit 25 landen in het Midden-Oosten en Azië verplicht tot registratie. Volgens een woordvoerder van het Indonesische ministerie van Buitenlandse Zaken is de maatregel ,,willekeurig, moeilijk te begrijpen en onacceptabel''. Ook Pakistan, waarvoor dezelfde beperkingen gelden, heeft protest aangetekend. Volgens Islamabad is Pakistan een belangrijke Amerikaanse bondgenoot in de strijd tegen de terreur en verdient het land een dergelijke behandeling niet.