Capaciteit van Abe Lenstra-stadion wordt verdubbeld

Voetbalclub SC Heerenveen kan waarschijnlijk met ingang van het seizoen 2005-2006 beschikken over een vernieuwd stadion.

In dat nieuwe Abe Lenstra-stadion komen 28.000 zitplaatsen, bijna het dubbele van het huidige aantal. Gisteren werd bekend dat de financiering rond is. De uitbreiding van het stadion is onderdeel van een omvangrijk bouwproject genaamd Sportstad Heerenveen. Behalve het stadion komen er ook allerlei voorzieningen op sport- en medisch gebied, een congrescentrum, een onderwijsinstelling en kantoren. Het complex gaat ongeveer 107 miljoen euro kosten. Dat geld wordt bijeengebracht door de aandeelhouders waaronder de gemeente en de provincie, de voetbalclub en De Friesland Zorgverzekeraar. De De bouw begint over drie weken. Naar verwachting is het gehele complex begin januari 2006 klaar.