Aandelen onder oorlogsdreiging

Ik heb aandelen in beleggingsfondsen en bedrijven. Is het verstandig die te verkopen, nu er een oorlog in Irak dreigt? Ik ben bang dat de beurs straks keldert en mijn aandelen niets meer waard zijn. Staatsobligaties houden dan hun waarde. Die kan ik kopen.

(J.H.)

De aandelenkoersen zuchten al lange tijd onder die mogelijke oorlog, onder de gesneefde internethype en de stagnerende economie. Mocht er echt een ingrijpen in Irak komen, dan hangt het klimaat op de beurs af van het verloop van de strijd. Die kun je niet voorspellen. Ik zou niets doen en zeker geen aandelen omruilen voor staatsobligaties, want die staan op een top. Maar ligt u elke nacht wakker van uw aandelen, dan kunt u ze maar beter verkopen.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen via de website www.nrc.nl/Hiele

    • Adriaan Hiele