Kunststoelen

In Den Haag kregen vijfhonderd leerlingen van basisscholen de opdracht om een stoel voor een wereldreis te ontwerpen. De kinderen gingen eerst naar het Gemeentemuseum Den Haag om les te krijgen van een kunstenaar. Daarna mochten ze zelf aan de slag. In totaal werden er 525 tekeningen door de kinderen ingeleverd. Een professionele jury koos de negen mooiste ontwerpen uit. Die werden daarna in het echt uitgevoerd.

De stoelen zijn zo mooi dat je er bijna niet op durft te gaan zitten. Zo maakte een van de kinderen een klapstoeltje met hondenpootjes, een leeuwenstaart en vleermuisvleugels. Ook is er een luie stoel die - heel handig - beugels heeft om je drinkbeker of soepkom in te zetten. Sommige stoelen lijken meer op beeldhouwwerken dan op meubelen. Daarom zijn ze vanaf volgende week te zien op een echte tentoonstelling.

Stoelen ontworpen door kinderen. 18 januari t/m 19 februari in het Meubelcafé, Laan van Meerdervoort 34, Den Haag.