IJs

Een paar dagen geleden was ik bij mijn vriendje Ted spelen. We wilden gaan glijden van een heuveltje, maar het ijs was gesmolten. De vrouw die er woonde zei dat er op de straat erachter kinderen aan het glijden waren. Toen gingen we naar dat ijs (het was een weiland). Het was heel leuk, je kon er fijn glijden, stunts maken. Je kon ook wedstrijdje doen wie het eerst aan de overkant was. Maar toen: aan de zijkant (de linkerkant) was er zwak ijs. Je kon er het best uit de buurt blijven. Maar de kinderen waren allemaal daar. Dus ik dacht: daar ga ik ook heen. Ze waren het ijs een beetje aan het kapot maken. Maar ik had een probleem: ik stond op de zwakste plek. Dus ik hoorde: krrrrrrrrrrrr. Toen viel ik door het ijs. Ik pakte plantjes en trok mijzelf een stuk omhoog. Ted was in paniek. Maar door zijn angst heen hielp hij mij omhoog. Ik was tot mijn middel nat. Ik had het ijskoud. Toen gingen we naar Teds huis. Daar kreeg ik schone kleren. Het was lekker warm. Toen gingen we tv kijken. En toen werd ik naar huis gebracht.

Eigen nieuws van Friso Koman, 10 jaar, uit Kessel