Bijstandsmoeder Agnes op tournee als `theater soap'

Agnes, de bijstandsmoeder met opgroeiende zoon wier rommelige bestaan in de jaren negentig wekelijks door Peter van Straaten werd beschreven in Vrij Nederland, wordt bewerkt tot `theater-soap'. Vanaf maart 2004 gaat de eerste aflevering op tournee, en daarna komt elk jaar een vervolgvoorstelling. Een hoofdrolspeelster is nog niet gekozen. ,,Het is ook heel goed mogelijk dat er verschillende Agnessen komen, want ze wordt natuurlijk steeds ouder,'' zegt de voormalige tv-producent Harry de Winter, die met zijn nieuwe theaterbedrijf WinterSpelen toneel wil maken over ,,datgene waar de meeste mensen veel mee bezig zijn, relaties.'' Van Straaten bundelde de Agnes-verhalen in twaalf boekjes. Ze worden voor het toneel bewerkt door Barbara Jurgens en Jan Willem Jurg.