Voorkeur Muziek

Studentenorkest

Het Nederlands Studenten Orkest maakt zijn 51ste tournee onder leiding van dirigent Jurjen Hempel. Op het programma staan het nieuwe stuk Gardener of the Stream van Vanessa Lann, het Celloconcert van Antonin Dvorák (solist: Johan van Iersel) en Le sacre du printemps van Igor Stravinsky. 17 januari 20u15 uur Musis Sacrum Arnhem. 18 jan 20u15 Stadsgehoorzaal Leiden. 19 jan 20u15 Oosterpoort Groningen. 20 jan 20u15 Doelen Rotterdam. 21 jan 20u15 uur Vredenburg Utrecht. 22 jan 20u15 uur Muziekcentrum Enschede. 23 jan 20u15 uur Theater aan het Vrijthof Maastricht.

Kelly Osbourne

De dochter van Black Sabbath-zanger Ozzy Osbourne, bekend als de onaangepaste rock & roll-huisvader uit de reality soap The Osbournes, formeerde haar eigen rockgroep die in weerwil van haar eerdere Madonna-cover Like a virgin eigen liedjes en tamelijk compromisloze gitaarpunk speelt. Kelly's debuutalbum heet Shut Up en dit wordt pas haar tweede echte live-optreden.

21 jan 20u30 Melkweg, Amsterdam.