Opiniepeilingen

Verontrustend vind ik het, te zien dat binnen een jaar de geschiedenis zich herhaalt in de landelijke politiek. Mediagenieke goedgebekte poppetjes brengen in no time substantiële verschuivingen teweeg in de opiniepeilingen. Een jaar geleden Pim Fortuyn, nu Wouter Bos. Dat achter die vlotte babbel een gedesintegreerde partij (partij?) schuilgaat doet kennelijk voor de kiezer nauwelijks terzake. En het lijkt minder angstwekkend nu het om die prettig-vertrouwde PvdA gaat, waarvan iedereen al bij voorbaat kan weten dat die niet onverhoopt al te veel zal gaan veranderen. In elk geval bevestigen deze onverwachte winsten van de grote verliezer van gisteren naar mijn mening nog eens extra dat er ernstig reden is te onderzoeken wat er in Nederland aan de hand is.

    • Mr. T. Pronk