Sacré-Coeur ontruimd

De Sacré-Coeur, de baseliek in het hart van de Parijse wijk Montmartre, is gisteren ontruimd na de vondst van enkele verdachte gasflessen. De flessen werden 's middags rond drie uur door een toerist ontdekt naast een biechtstoel. Volgens de politie ging het om een plasticzak met daarin samengebonden drie gasflesjes, vier kleine flessen met benzine en vier flesjes met een andere gemakkelijk ontvlambare stof. De plasticzak zat weer verstopt in een boodschappentas. De producten zijn gewoon in een supermarkt te koop en waren niet voorzien van een ontsteking. De Sacré-Coeur, waarvan de bouw werd voltooid in 1914, is een van de belangrijkste toeristische attracties van Parijs en na de Eiffeltoren het hoogste punt van de stad. Op het moment van de ontruiming waren er zo'n honderd mensen in de kerk.