Een groen pasje en een groen hart

Bij KLM is deze maand een stoelendans begonnen. Een stoelendans die ook luchtvaartmaatschappij Transavia aangaat. Per 1 februari verlaat Onno van den Brink (48) namelijk zijn positie als Senior Vice President & Area Manager Western Europe van KLM om president-directeur te worden bij Transavia. Hoewel Transavia een dochter is van KLM heeft Van den Brink het gevoel dat hij zijn werkgever na zestien jaar echt verlaat. ,,Ik lever mijn blauwe pasje in en krijg er een groene voor terug. Met dat pasje krijg ik ook een groen hart, ik word Transaviaan'', aldus Van den Brink.

Hij zal veel reizen in zijn nieuwe functie. Niet alleen om de bestemmingen van Transavia te bekijken, maar ook binnen het bedrijf. ,,Ik wil niet ergens op de tweede verdieping zitten. Ik wil langs afdelingen en een broodje eten in de kantine, zodat je hoort wat er speelt.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf