`De tweeling' ontvangt een Platina Film

De film De tweeling van regisseur Ben Sombogaart krijgt donderdag een Platina Film uitgereikt. Dat heeft distributeur RCV woensdag bevestigd. De film heeft in vier weken tijd meer dan 210.000 bezoekers getrokken. De uitreiking vindt plaats op de Dag van de Nederlandse Film in het Grand Théatre in Amersfoort. Regisseur Ben Sombogaart en hoofdrolspeler Thekla Reuten zullen aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen.Eind vorig jaar werd al de status van Gouden Film (100.000 bezoekers). De tweeling is de verfilming van de succesvolle gelijkmanige roman van schrijfster Tessa de Loo over twee Duitse tweelingzusjes die eind jaren twintig van elkaar worden gescheiden: de een gaat bij haar tante in Nederland leven, de ander blijft bij een oom in Duitsland wonen.