Blauw hart terug op het honk

De komende weken echter is Van den Brink vooral nog bezig om zijn opvolger bij KLM in te werken. Erik Varwijk (41) is eind vorig jaar teruggekomen uit Singapore, waar hij drie jaar lang de gebiedsleider was voor KLM in het Verre Oosten. Nu wordt hij de baas over de afdeling marketing voor passagiers in West-Europa. Een hele overgang, van Singapore naar het Amstelveense kantoor van KLM? ,,Het valt mee. Ik was zeer regelmatig in Nederland. Als je voor KLM werkt, word je geacht in staat te zijn om te komen als er bijvoorbeeld iemand gaat trouwen. De cultuurschok is dus niet zo groot.'' Hij heeft zin in zijn nieuwe functie, ondanks de moeilijke periode voor KLM, dat onlangs een winstwaarschuwing afgaf. ,,Er speelt erg veel in deze industrie. Er valt alleen weinig geld te verdienen, omdat de marges laag zijn. Dat is wel sneu.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf