Rosenmöller staat Halsema bij

D66-lijsttrekker Thom de Graaf had gisteren nieuws op zijn `weblog'. De Graaf, die zondag voor de camera's van Netwerk de degens kruiste met GroenLinks-leider Femke Halsema, schrijft: ,,Voor en na het treffen spreek ik Paul Rosenmöller, die met zijn ervaring Femke bijstaat.''

Paul Rosenmöller? Die hadden we de hele campagne nog niet gezien. Is Rosenmöller de souffleur van Halsema bij belangrijke debatten? Staat hij haar voor en na de confrontaties met de andere lijsttrekkers bij? Steunt hij haar inhoudelijk, geeft hij haar bijscholing, debat-les, imagotips?

De gewezen GroenLinks-leider, die in november plotseling zijn terugtreden bekendmaakte en het stokje overgaf aan Halsema, zit in het campagneteam en staat Halsema vooral inhoudelijk bij. Rosenmöller liet bij zijn afscheid weten op de achtergrond betrokken te willen blijven bij de GroenLinks-campagne. Campagneleider Tom van der Lee laat desgevraagd weten dat ,,Paul met ons was meegegaan omdat hij met de mensen van Netwerk nog het een en ander wilde bespreken''. Netwerk bereidt een uitzending voor met Rosenmöller die pas na de verkiezingen zal worden uitgezonden, aldus Van der Lee. Rosenmöller is verder vooral veel op de fractie in Den Haag te vinden, als back-up: achtervanger en `helpdesk'.

Uit de weblog van De Graaf blijkt verder dat Rosenmöller de laatste maanden meer vrije tijd heeft gehad dan in de veertien jaren dat hij in de Tweede Kamer zat. ,,Paul heeft net de halve marathon van Egmond achter de rug en ziet eruit alsof hij ter plekke de andere helft ook nog kan lopen'', schrijft De Graaf. Op de website van `de halve van Egmond', die afgelopen zondag werd gehouden, is de eindtijd van Rosenmöller te vinden: 1 uur 41 en een beetje, nettotijd. Daar zijn zonder twijfel aardig wat trainingsuren aan voorafgegaan.