Reis Gretta Duisenberg 2

Ik was er al aan gewend dat vanuit rechtse (VVD, CDA) en joodse kring geageerd werd tegen de pogingen van Gretta Duisenberg en haar collega's om ook de situatie vanuit Palestijns perspectief te belichten. Maar dat ook mijn NRC zich bij deze onderdrukking van onwelgevallige meningen aansluit treft me bijzonder onaangenaam.

Ik dacht dat NRC Handelsblad een evenwichtige informatievoorziening belangrijk vond, maar de grens is blijkbaar bereikt wanneer men (ten onrechte!) geen sympathie voor het andere gezichtspunt kan opbrengen. Net als in andere pogingen om Gretta Duisenberg de mond te snoeren was er ook in uw redactioneel commentaar geen poging om inhoudelijk op de problematiek in te gaan (en wat is er nou werkelijk belangrijk...), slechts de eigen intolerantie kwam eruit naar voren, want de argumentatie, indien al aanwezig, was zwak. Verdient de lezer niet wat meer respect?

    • Bart Meerdink Nijmegen