Man om hondenpup gedood

De politie Brabant-Noord heeft gisteren een 45-jarige man uit Heesch aangehouden, die ervan wordt verdacht zondagavond een 38-jarige Ossenaar te hebben doodgeschoten bij een ruzie om een ongeboren hond. Bij de schietpartij raakte een 56-jarige man uit Oss lichtgewond. Het incident deed zich voor op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Politie Hondenvereniging De Heesche Stellers, in hun clubgebouw in het natuurgebied tussen Oss en Heesch.

De ruzie is volgens de politie begonnen toen de verdachte hoorde dat niet hij maar iemand anders een hem beloofde ongeboren pup zou krijgen. De verdachte ging woedend naar huis en keerde terug met een pistool. Daarmee zou hij de 38-jarige man hebben neergeschoten en de 56-jarige man hebben verwond.

De zwaargewonde 38-jarige man overleed later in het ziekenhuis, de lichtgewonde 56-jarige Ossenaar kon na een behandeling naar huis terugkeren, aldus de politie.

Op de nieuwjaarsbijeenkomst zijn volgens het Brabants Dagblad zes á zeven leden van de hondenclub aanwezig geweest. Onder hen voorzitter M. van Gaal, die geen commentaar op de schietpartij wil geven.