Krajicek wint van jonge Reid in vier sets

Ondanks een matige service heeft Richard Krajicek vandaag de tweede ronde bereikt van de Open Australische tenniskampioenschappen. In vier sets won de 31-jarige Nederlander van zijn dertien jaar jongere tegenstander uit Australië, Todd Reid: 3-6, 6-2, 6-2 en 6-1.

Krajicek, die voor het eerst sinds drie jaar is teruggekeerd in Melbourne, stuit in de tweede ronde op de Duitser Rainer Schüttler. Wil hij een kans maken tegen de nummer 31 van de plaatsingslijst, dan zal zijn opslag moeten verbeteren, zo besefte hij vandaag na afloop. ,,Dat moet gewoon beter.''

Vooral in de eerste set bleef zijn service ver onder de maat. Krajicek noteerde op zijn eerste service een percentage van slechts 21 procent (slechts één op de vijf ingeslagen). ,,Maar gelukkig had ik een tegenstander die geen wapens heeft om het mij moeilijk te maken'', zei de Nederlander.

Na de eerste set had Krajicek geen kind meer aan het met een lichte heupblessure tobbende talent, dat met een wildcard was toegelaten tot het hoofdtoernooi en vorig jaar de Wimbledon-titel bij de jeugd won.

Topfavoriete Serena Williams kwam vanmorgen met de schrik vrij in haar openingspartij tegen Emilie Loit: 3-6, 7-6 en 7-5. Zo gefrustreerd door het krachtige verweer van de ontketende Française was de 21-jarige Amerikaanse dat zij in de slotfase haar emoties de vrije loop liet. Onwelvoeglijke taal kwam haar op een vermaning van de umpire te staan. Uiteindelijk gaf het krachttennis van de nummer één van de wereld de doorslag. De jongste van de twee Williams-zusjes mikt in Melbourne op haar vierde opeenvolgende grandslamtitel.

Ook de nummer één van de plaatsingslijst bij de mannen, Lleyton Hewitt, ontsnapte aan vroegtijdige uitschakeling. Tegen de op één na oudste deelnemer van het toernooi, de Zweedse qualifier Magnus Larsson (32), had de 21-jarige straatvechter uit Adelaide vijf sets nodig om de droom van de eerste Australische eindoverwinning sinds 1976 intact te houden. Hewitt won met 6-3, 3-6, 6-1, 6-7 en 6-2.