Gerard de Rooy na crash uitgevallen in Dakar-rally

Het vrachtwagenteam van Gerard de Rooy is vanmorgen uitgevallen in de Dakar-rally. De DAF-truck liep tijdens de twaalfde etappe in Egypte onherstelbare schade op. De leider in het vrachtwagenklassement van de woestijnrally raakte op hoge snelheid een duinrand waarna het voertuig crashte. De Rooy en zijn twee bemanningsleden liepen alleen een paar schaafwonden op. Het ongeluk gebeurde na 152 kilometer in een etappe over 434 kilometer in en rond de plaats Siwa. Monteurs van het serviceteam van het DAF-team constateerden bij aankomst op de plaats van het ongeval dat het voertuig niet meer snel te repareren was. Vader Jan de Rooy, drievoudig winnaar van de rally, is nog wel in de strijd. Hij stond vanmorgen op de derde plaats achter zijn zoon en de Rus Vladimir Tchaguine.