Eminem winnaar van vier American Music Awards

Rapper Eminem is met vier onderscheidingen de grote winnaar geworden op de 30ste uitreiking van de American Music Awards gisteravond.

Eminem, zelf niet aanwezig, kreeg de prijzen voor beste rock/pop-album en beste pop/rock-artiest. Daarmee troefde hij de debuterende r&b-zangeres Ashanti af, die vijfmaal was genomineerd. Zij won twee prijzen: beste nieuwe artiest in de categorieën pop/rock en r&b/soul. Andere winnaars waren Sheryl Crow als beste pop/rock artieste en Creed als beste rockgroep. Crow aanvaardde haar prijs gehuld in een T-shirt met een protesttekst tegen de mogelijke oorlog in Irak. In de categorie r&b/soul werd Mary J. Blige tot beste artieste gekroond en Outkast tot beste groep. Eminem kreeg ook in deze categorie de onderscheidingen voor beste album en beste artiest. In de categorie country werd de band Dixie Chicks tweemaal bekroond, als beste groep en voor het beste album. Verkoopcijfers en een publieksenquête bepalen de winnaars van de American Music Awards.