Talrijke ongevallen door de gladheid

In Limburg zijn vanochtend veel aanrijdingen ontstaan door gladheid als gevolg van ijzel. Door een ongeval in Venlo kwam een inzittende van een personenauto om het leven, meldde de politie. Het ongeval gebeurde even na 07.00 uur op het knooppunt Zaarderheiken in Venlo.

Op de A73 en de A67 bij Venlo ontstond als gevolg van de ijzel een verkeerschaos. Volgens een woordvoerster van de politie raakten tussen 07.00 en 08.00 uur zeker tien personenauto's van de weg. In de meeste gevallen is er sprake van materiële schade. Of er gewonden zijn gevallen, kon de politie nog niet zeggen.

Volgens verkeerscentrale TIC is het op de A76 (Heerlen-Bocholt) eveneens glad. Ook daar vonden een aantal aanrijdingen plaats. Bovendien komen verkeersdeelnemers op de A2 tussen Eindhoven en Weert in de problemen. Ook in het zuiden van Limburg is het glad op de wegen. Er deden zich daar ongevallen voor.

Een 42-jarige automobilist uit Den Haag is zondag in Wateringen om het leven gekomen doordat hij met zijn auto in een slip raakte. Op de Wippolderlaan slipte hij, reed door de berm en kwam uiteindelijk op het ijs naast de weg terecht, meldde de politie maandag. De auto zakte met de rechterkant door het ijs. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondigen.

Het verkeer heeft het afgelopen weekeinde aan zeker zes mensen het leven gekost. Een 83-jarige automobilist uit Warmenhuizen overleed zondag in het ziekenhuis aan de gevolgen van een verkeersongeval dat hij zaterdagavond in Heerhugowaard had.

Daar verloor hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen een boom. Ook vloog zijn auto in brand.

Een 48-jarige man uit het Belgische Tienen kwam zondagochtend vroeg om het leven door een ongeval op de N295 bij Susteren in Limburg. Hij was tegen twee bomen gebotst, waarna zijn auto in de brand vloog. Het slachtoffer is er volgens de politie niet in geslaagd zijn brandende auto te verlaten.

Een 21-jarige vrouw uit Krimpen aan den IJssel verongelukte zondagochtend vroeg op de rijksweg A20 nabij Moordrecht. Ze raakte met haar auto van de weg en botste tegen een boom.

Een 17-jarig meisje uit Tollebeek kwam in de nacht van zaterdag op zondag om het leven door een verkeersongeval bij Marknesse. Ze was passagier in een auto die in een sloot belandde. De politie vermoedt dat de chauffeur, een 24-jarige man uit Urk, onder invloed van alcohol verkeerde.

Een 76-jarige vrouw uit Zaandam overleed zaterdagavond nadat zij in haar woonplaats door een bestelbusje was overreden. Een 28-jarige automobilist uit Zutphen verongelukte zaterdagmiddag in Twello. Hij was de macht over het stuur verloren, waarna de auto in de berm raakte en tegen een boom botste.