`Godslasterlijke voorstelling'

De statenfractie van ChristenUnie/SGP roept theaterliefhebbers in Friesland op geen kaartje te kopen voor de voorstelling De Aankondiging door het gezelschap Suver Nuver.

Volgens deze fractie is de voorstelling godslasterlijk. Suver Nuver speelt het stuk op 17 en 18 januari in De Harmonie in Leeuwarden. In de Leeuwarder Courant van afgelopen vrijdag schreef B. van der Werd, lid van de CU/SGP: ,,Wie nog enig begrip heeft voor waarden en normen, mijdt De Harmonie. Mensen met moraal: reageer. Kerken, verhef uw stem.'' Ook het gezelschap en het impresariaat Via Rudolphi ontvingen een protestbrief van de statenfractie. De voorstelling gaat over een Fries gezin waarvan de zoon zichzelf Christus waant en de ouders gelijkenis vertonen met Jozef en Maria. Voor ChristenUnie/SGP is de voorstelling `kwetsend' en `grievend'. De Bond tegen het vloeken liet Suver Nuver weten dat ,,geloofszaken voor gelovigen bijzonder gevoelig liggen'' en dat er een ,,verschil bestaat tussen wat bedoeld wordt en hoe het overkomt''. Woordvoerster Karin van den Berg van impresariaat Rudolphi ontkent dat De Aankondiging een persiflage zou zijn op het bijbelverhaal: ,,Zo heeft Suver Nuver het niet bedoeld.''