Zimbabwe Watch wil cricketboycot

De groepering Zimbabwe Watch heeft het bestuur van de Nederlandse cricketbond een open brief gestuurd. Daarin dringt de instantie aan op een boycot van het duel van Oranje op 28 februari in Bulawayo in en tegen Zimbabwe, tijdens het wereldkampioenschap voor A-landen dat in februari en maart in Zuidelijk Afrika wordt gehouden.

Spelers, trainers en begeleiders van het Nederlands team worden tevens uitgenodigd voor een toelichting op de politieke en sociale toestand in Zimbabwe, op 16 januari in het kantoor van het Nederlands instituuut voor Zuidelijk Afrika in Amsterdam. De KNCB gaat niet op de invitatie in.

,,Veel instanties in binnen- en buitenland willen met ons over deze zaak van gedachten wisselen'', liet een woordvoerder weten. ,,Daar hebben wij echter geen behoefte aan.''