Rotterdam 1

Met stijgende verbazing en verontwaardiging heb ik het artikel over de Rotterdamse grachtengordel in M van 4 januari gelezen. Ik woon al zeven jaar op de Mathenesserlaan en herken mijn buurt in het artikel niet terug. Zou ik nu zo naïef zijn of behoor ik misschien niet tot de elite? Hoe het ook zij, enig tegenwicht is wel op zijn plaats.

Dus: ik loop `s avonds zonder mobieltje op de Binnenweg, picknick in de zomer in het park bij de Euromast, er is nog nooit ingebroken in mijn auto, mijn dochter gaat om de hoek naar een gemengde school en is zeker wel eens opgeraapt door een vrouw met een hoofddoekje. Ik onderken niet dat er problemen zijn, maar we wonen in een grote stad en dat is nu eenmaal anders dan in een buitenwijk of dorp. Natuurlijk moeten de problemen benoemd worden, juist nu is daar behoefte aan. Maar dit is wat mij ook zo mateloos irriteert aan het artikel: het is zo gemakkelijk inkoppen en vele uitspraken zullen alleen maar polariserend werken.