Parijse kruier was slachtoffer van complot

De kruier van de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle, die op nieuwjaarsdag werd gearresteerd nadat er explosieven in de achterbak van zijn auto waren aangetroffen, is doelwit geweest van een complot. Dit heeft het Parijse parket gisteren bekendgemaakt. De kruier, Abderazak Besseghir, een 27-jarige Fransman van Algerijnse afkomst, is gistermiddag vrijgelaten. Hij heeft steeds beweerd slachtoffer te zijn van een valstrik, opgezet door de familie van zijn vorig jaar bij een brand omgekomen echtgenote. De schoonfamilie, volgens hun advocaat `ingeburgerde moslims', hield hem, anders dan justitie die de zaak onderzocht, verantwoordelijk voor de brand. De `getuige', een oud-militair, die beweerde Besseghir een pistool te hebben horen doorladen op het parkeerterrein van de luchthaven en die hem aangaf bij de politie, is gearresteerd, evenals een contactpersoon van de familie.