Mannen door ijs gezakt en verdronken

Op twee plaatsen in Nederland zijn gistermiddag mannen door het ijs gezakt en verdronken. Rond half vijf zakte een man door het ijs in de Eindhovense wijk Hanevoet. Hij kwam volgens omstanders niet meer boven. Daarop is de brandweer met behulp van duikers een zoekactie begonnen die niets opleverde. De brandweer zou vandaag verder zoeken.

Op de Vinkenveense Plassen zakte een 53-jarige schaatser door het ijs. Twee personen hebben volgens de politie eerst zelf geprobeerd hem te redden. Toen dat niet lukte, sloegen ze alarm.

De brandweerkorpsen van Abcoude, Loenen aan de Vecht, Ronde Venen en Amstelveen hielpen mee de man te zoeken. Doordat de berichten over de locatie verschilden, was het moeilijk de juiste plaats te vinden. Uiteindelijk kon een politiehelikopter twee brandweerduikers afzetten op de plaats waar de schaatser door het ijs was gezakt. Toen zij de man hadden gevonden bleek hij al te zijn overleden.

De politie waarschuwt schaatsers voor onbetrouwbaar ijs in de regio Utrecht. ,,Door de hoge waterstanden zijn de waterschappen begonnen met het wegpompen van water. Daardoor komt er lucht tussen het ijs en het water en groeit het ijs niet meer aan.''