Diplomatiek paspoort 2

Gretta Duisenberg veroorzaakt commotie in Nederland. Zij maakt gebruik van haar status om in de bezette, Palestijnse gebieden aandacht voor de Palestijnse situatie te vragen. Zij is de eerste Nederlandse van enige statuur van wie ik gehoord heb dat zij dat juist vanuit dit gebied doet. Zij is wellicht niet de juiste figuur om van daaruit verslag te doen. Het is jammer dat iemand als Gretta Duisenberg, die een gelijk aantal handtekeningen wilde verzamelen voor de ondersteunig van het Palestijnse volk als er joden zijn vermoord in de Tweede Wereldoorlog, dat doet. Dit was een domme en contraproductionele opmerking van haar, vanwege de opgeworpen verdenking van antizionisme. Maar ik respecteer haar actie anderzijds hoog, want ik koester, net als zij, de wens dat in een verschrikkelijke conflictsituatie als deze de vrije mens de mogelijkheid heeft de mensen in dit oorlogsgebied onder onze directe aandacht te brengen. De plotselinge nabijheid van de beelden van deze mensen doet terecht huiveren en beseffen, net als de beelden van de Palestijnse zelfmoordaanslagen. Al was het met een vals paspoort, alleen dat al legetimeert haar actie.

    • Kees Wennekendonk